Monday, February 27, 2017

8e Open Podium Schrijvenswaard op 4 maart 2017, Heerhugowaard



8e Open Podium Schrijvenswaard op 4 maart 2017
In de Bibliotheek aan de Parelhof 1 te Heerhugowaard.
Van  13.30 – 15.30 uur, de zaal is open om 13.00 uur. De toegang is gratis.

  
Henk Dillerop, dichter uit Leeuwarden. 
Henk is al een groot deel van zijn leven bezig met poëzie. Mensen met elkaar verbinden door middel van poëzie. 'Dat is mijn passie'.

Hans F. Marijnissen, dichter uit Eindhoven
(Breda 1949) schrijft vanaf 1964 en publiceert vanaf 1971. Drie recente romans en drie dichtbundels heeft hij op dit moment in omloop. Hij treedt bijna wekelijks op met poëzie in heel het Nederlandse taalgebied.

    
Conny Lahnstein dichter uit Egmond aan den Hoef.
Vertolkt haar eigen ervaringen naar beeld, zang en poëzie. Menselijke gevoelens en het bijzondere van alledaagse dingen geeft ze weer in eigen lyrische bewoordingen, kleuren, klanken en vormen.

Agaath Bekker dichter uit Alkmaar.  
Haar poëzie gaat verder dan het zwartwit denken uit haar jeugd. Vanuit dit overzicht schrijft ze ironische-, brutale-, weemoedige-, humor- en grumorgedichten over haar wereldbeeld en haar eigen leven. Zij is begonnen met schrijven in een moeilijke periode in de 70er jaren.
Annek Groot dichter uit Heerhugowaard.
V
oor het derde jaar is Annek de Stadsdichter van Heerhugowaard. Twee keer per maand wordt een gedicht van haar geplaatst  in het Stadsnieuws. Naast 2 eigen bundels schrijft ze mee aan bloemlezingen. Op verzoek verzorgt zij workshops voor kinderen en volwassenen.
Elbert Gonggrijp dichter uit Egmond aan den Hoef.
Schrijft zijn gedichten als beschouwer vanuit het wezen van de natuur, de mens, de liefde. Hij ‘schildert’ met woorden. Niet alleen vanuit de emotie, maar hij vertaalt ze naar zijn eigen symboliek.

Adriana Vriesman, dichter uit ‘t Zand.
Schrijft over het leven, de liefde,  het verdriet  en de natuur én is trouw lid van Schrijvenswaard
Hubert Klaver, schrijver uit Groningen
Noemt zichzelf een onafhankelijke undergroundschrijver, die zijn eigen weg bewandelt. Schrijft korte verhalen, columns en heeft een aantal boekjes uitgegeven.

Michel van Dijk singer-songwriter uit Amsterdam.
Noemt zichzelf zanger en liedjesschrijver. Hij zingt liedjes over zijn gezin, de stad, maar ook over onrecht en ongelijkheid, hetgeen o.a. blijkt uit zijn voorliefde voor de Zuid-Afrikaanse dichteres Ingrid Jonker.
Fred Pruim singer-songwriter uit Zaandam.
Geboren en opgegroeid aan de Zaan. Schrijft al zijn halve leven korte verhalen, liedjes en boeken waarvan er 2 jaar geleden één is uitgegeven en vertaald in het Engels en het Chinees.


De volgende Podia zijn op 1 april en 6 mei. Daar de belangstelling van schrijvers, dichters en singer-songwriters groot is voor dit Open Podium kan je je nu al opgeven voor het Podium van 1 april en 6 mei.

Info en opgeven:  
info@schrijvenswaard.nl










No comments: